ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

To Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, «εμείς», «εμάς» ή «δικό μας») δεσμεύεται ότι θα προστατεύει και θα σέβεται το απόρρητό σας και σκοπεύει να επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με σύννομο, δίκαιο και διαφανή τρόπο.

Στην παρούσα δήλωση απορρήτου, εξηγούμε ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε, πώς τα χρησιμοποιούμε και για ποιους σκοπούς πραγματοποιείται η επεξεργασία τους. Ο όρος «Προσωπικά Δεδομένα» ή «Δεδομένα» που χρησιμοποιείται στην παρούσα πολιτική σημαίνει τις πληροφορίες οι οποίες μόνες τους ή σε συνδυασμό με άλλες που είναι διαθέσιμες στο Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σας ταυτοποιούν και έχουν την ίδια σημασία όπως ορίζεται στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων  2016/679 (“GDPR”).

Η παρούσα δήλωση παρέχει επίσης λεπτομέρειες των δικαιωμάτων που έχετε ως υποκείμενο των δεδομένων.

  1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Τα δεδομένα σας υπόκεινται σε επεξεργασία από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων 109-111, 11526 Αθήνα, Ελλάδα.

Για τους σκοπούς του GDPR είμαστε ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων.

  1. ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο συλλέγει και επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα όταν το υποκείμενο των δεδομένων είναι ένα εκ των μελών μας, συμμετέχει στις δραστηριότητες του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ήτοι εκδηλώσεις, συνεδριάσεις αντιπροσωπειών κτλ.), επισκέπτεται την ιστοσελίδα μας ή επιλέγει τους συνδέσμους επικοινωνίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται σε γενικές γραμμές τις ακόλουθες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων απευθείας από τα υποκείμενα των δεδομένων:

-Στοιχεία ταυτότητας και πληροφορίες επικοινωνίας (όπως για παράδειγμα όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνου, επάγγελμα, επωνυμία της εταιρείας, πληροφορίες τοποθεσίας του γραφείου, προσωπικές φωτογραφίες, στοιχεία πιστωτικής κάρτας κτλ. )

-Δραστηριότητες (όπως για παράδειγμα συμμετοχή στις εκδηλώσεις και στις συναντήσεις μας).

Το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο συλλέγει τα Προσωπικά Δεδομένα με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα:

  • Μέσω της ιδιότητας μέλους: με το να γίνονται μέλη ή παρέχοντας σε εμάς τα Προσωπικά τους Δεδομένα τα μέλη συναινούν και μας εξουσιοδοτούν να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα δεδομένα τους,
  • μέσω της σελίδας «προφίλ» των μελών,
  • μέσω της εγγραφής/συμμετοχής στις εκδηλώσεις μας, στις έρευνες και σε άλλες διαδικτυακές φόρμες: πληροφορίες επικοινωνίας (επώνυμο, κύριο όνομα, επάγγελμα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου και ιδιότητα) θα αποθηκευτούν κατόπιν της ρητής συγκατάθεσής σας σε περίπτωση που δεν είστε μέλος.
  • μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων: όταν εσείς στέλνετε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στο Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για σκοπούς ενημέρωσης, προκείμενου να συμμετάσχετε σε μία εκδήλωση, ή όταν συμπληρώνετε τη φόρμα επικοινωνίας μέσω της ιστοσελίδας και υποβάλλετε αυτήν τη φόρμα για να αιτηθείτε την εγγραφή σας ως μέλος, αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας στη βάση δεδομένων μας αναμένοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής μέλους. Το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει νόμιμη βάση να πράξει αυτό λόγω του ότι είναι αναγκαίο για την εκτέλεση της απαραίτητης διαδικασίας για την ολοκλήρωση της εγγραφής μέλους.
  • μέσω ιστοσελίδων,
  • Επαγγελματικές κάρτες: Σε περίπτωση που μας δώσετε την επαγγελματική σας κάρτα, εγγράφεστε επίσης στη βάση δεδομένων μας. Η βάση για την αποθήκευση αυτών των δεδομένων είναι η ύπαρξη εννόμου συμφέροντός μας.
  • Μέσω άμεσης επαφής στο πλαίσιο της αποστολής και των δραστηριοτήτων μας (υπουργοί, διευθυντές ιδιαίτερων γραφείων, αντιπρόσωποι, αξιωματούχοι της ΕΕ, αντιπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών, καθηγητές Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκό προσωπικό, κρατικοί φορείς και οργανισμοί, πρακτορεία ειδήσεων κτλ.) Το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο συλλέγει αυτά τα δεδομένα στο πλαίσιο της αποστολής και των δραστηριοτήτων του, ειδικότερα των συμβουλευτικών δραστηριοτήτων του και των δραστηριοτήτων ανταλλαγής γνώσης που αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική εκπροσώπηση/υπεράσπιση/προώθηση των συμφερόντων των μελών του σε συγκεκριμένα νομικά, τεχνικά και οικονομικά ζητήματα, έτσι ώστε η χρήση αυτών των δεδομένων να  πραγματοποιείται επί τη βάσει νομίμων λόγων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών μας, ενδέχεται να πραγματοποιείται λήψη φωτογραφιών και βιντεοσκόπηση. Το εν λόγω υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς μάρκετινγκ και επικοινωνίας και επίσης ενδέχεται να μεταφορτωθεί στην ιστοσελίδα μας και σε πλατφόρμες τρίτων προμηθευτών, όπως για παράδειγμα στο LinkedIn, στο Google+ κτλ. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να προβληθείτε σε αυτό το υλικό, παρακαλούμε επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση dataprotection@amcham.gr

 

  • Δημόσια δεδομένα και δεδομένα που συλλέγουμε έμμεσα: Το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επεξεργάζεται ορισμένες φορές δημόσια δεδομένα, για παράδειγμα, δεδομένα που υπόκεινται σε απαίτηση δημοσίευσης, ή δεδομένα, που έχετε δημοσιοποιήσει.
  • Δεδομένα τα οποία μας έχετε διαβιβάσει αυθόρμητα μπορούν επίσης να τύχουν επεξεργασίας: όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακά, το μέλος της ομάδας που απαντάει στην κλήση σας ή διαβάζει το μήνυμά σας, μπορεί να σημειώσει το επώνυμό σας, το κύριο όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τη διαδικτυακή σας διεύθυνση και το αριθμό τηλεφώνου σας για να ενημερώσει το πρόσωπο επαφής σας στο Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τις κλήσεις σας και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και την εσωτερική μας λειτουργία.
  1. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Έχουμε πολλούς νόμιμους λόγους να επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα. Η νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας συνίσταται στο να μπορέσουμε να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες τις οποίες έχουμε αναλάβει να σας προσφέρουμε. Αυτό μας επιτρέπει να εκπληρώνουμε τις νόμιμες υποχρεώσεις μας απέναντί σας. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των μελών του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι απαραίτητη για νομικούς λόγους και για την εκτέλεση της σύμβασής μας στην οποία το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος. Επιπρόσθετα, ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε Προσωπικά Δεδομένα άλλων ενδιαφερομένων μερών βάσει εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για δραστηριότητες επικοινωνίας, παρουσίασης των θέσεων του σε διάφορα ζητήματα πολιτικής, υποστήριξης των συμφερόντων των μελών του και για σκοπούς εμπορικής προώθησης.

Επιχειρηματικοί σκοποί

Ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα υποκειμένων των δεδομένων  για τους παρακάτω επιχειρηματικούς σκοπούς, εξυπηρετώντας και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μελών και των εξωτερικών συνεργατών μας:

  • Ενημέρωσή σας μέσω ηλεκτρονικών ενημερωτικών μηνυμάτων σχετικά με τις (ειδικής επιτροπής) δραστηριότητες,
  • Οργάνωση και προώθηση των εκδηλώσεών μας,
  • Αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με (εξωτερικούς) συνεργάτες,
  • Ένταξή σας στο Ευρετήριο των Μελών μας (με πρόσβαση, η οποία περιορίζεται σε όσους έχουν την ιδιότητα του μέλους),
  • Συγκέντρωση των καταχωρήσεών σας μέσω ερευνών,
  • Ενημέρωσή σας για γενικές ανακοινώσεις,
  • Κατανόηση τους ενδιαφέροντός σας στην ιστοσελίδα μας και βελτίωση της φιλικότητας της ιστοσελίδας μας στο χρήστη.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα επεξεργαστούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα μόνο επί τη βάσει νόμιμου και πραγματικού λόγου και εφόσον δεν βλάπτουμε κάποιο από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά σας.

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τους σκοπούς που αναφέρονται στο σημείο 3.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο δεν θα πωλήσει ούτε θα παράσχει τις πληροφορίες σας σε τρίτους και θα παράσχει αυτά τα Προσωπικά Δεδομένα  σε τρίτους μόνο εάν είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης μαζί σας ή για τη συμμόρφωση με νομική υποχρέωση. Σε ειδικές περιπτώσεις, τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται επίσης να διαβιβαστούν σε ορισμένους τρίτους:

  • Κατά τη διοργάνωση εκδηλώσεων, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μπορεί να διαβιβάσει προσωπικά δεδομένα (όπως για παράδειγμα το κύριο όνομά σας, το επώνυμό σας ή το επάγγελμά σας) σε άλλες εταιρείες μέλη ή εμπορικά επιμελητήρια ή άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές αρχές που συνδιοργανώνουν μια εκδήλωση ή σε εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών όπως διοργανωτές εκδηλώσεων, απλώς και μόνο για οργανωτικούς λόγους και λόγους ασφαλείας.
  • Σε περίπτωση που το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει συνάψει σύμβαση για την παροχή ορισμένων αγαθών και υπηρεσιών (IT, ασφάλισης, παρόχου μισθοδοσίας, κτλ.) τα στοιχεία επικοινωνίας σας (επώνυμο, κύριο όνομα, επάγγελμα, φύλο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου, ιδιότητα) πρόκειται να κοινοποιηθούν εάν είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της συμβατικής σχέσης.
  • Ελεγκτές για ζητήματα χρηματοοικονομικών αναφορών,
  • Διοργανωτές εκδηλώσεων,
  • Παρόχους Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών,
  • Επίσημους δημόσιους φορείς στο πλαίσιο των νομικών υποχρεώσεων τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε

Συνάπτουμε πάντοτε σύμβαση επεξεργασίας δεδομένων με τέτοια τρίτα μέρη προς διασφάλιση του ίδιου επιπέδου ασφάλειας και εμπιστευτικότητας των Προσωπικών σας Δεδομένων.

 

  1. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διατηρεί τα Προσωπικά σας Δεδομένα για όσο  χρόνο απαιτείται για την εκπλήρωση των σκοπών που περιγράφονται στο σημείο 3 και σύμφωνα με τις νόμιμες χρονικές περιόδους διατήρησης που ισχύουν. Τα εν λόγω δεδομένα διαγράφονται εφόσον λήξει η σχέση με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, εκτός εάν μας δώσετε άλλες οδηγίες για μελλοντική χρήση. Για διοικητικούς λόγους, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα αρχειοθετήσει το κύριο όνομα και το επώνυμό σας, δεδομένου ότι αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να διαγραφούν από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Συμβουλίου, των Επιτροπών, των υποεπιτροπών, των ομάδων εργασίας, των ομάδων αντιπροσωπείας, κτλ.  Τα μέλη θα πρέπει να μας ενημερώνουν όταν ένας εργαζόμενος αποχωρεί από την εταιρεία τους, έτσι ώστε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο να μην χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτού του προσώπου για την παροχή των υπηρεσιών του.

  1. ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

6.1. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα

Εάν επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα που τυγχάνουν επεξεργασίας από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, μπορείτε να το πράξετε ασκώντας το δικαίωμα σας στην πρόσβαση. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν διατηρεί συγκεκριμένες κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων (π.χ. δεδομένα σχετικά με φυλή, εθνοτική καταγωγή, υγεία, σεξουαλικό προσανατολισμό).

6.2. Μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση των δεδομένων σας

Καλείστε να μας ενημερώσετε εάν υπάρχουν αλλαγές στα Προσωπικά σας Δεδομένα (επώνυμο, κύριο όνομα, επάγγελμα, φύλο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου, λειτουργία, διεύθυνση), έτσι ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις ή προσθέσεις σε αυτά τα δεδομένα.

6.3. Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας

Εάν πιστεύετε ότι το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επεξεργάζεται συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα επί τη βάσει παράνομου λόγου, χωρίς νόμιμη βάση ή νόμιμο σκοπό για να το πράξει, μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο νομιμοποιείται σε τέτοια περίπτωση να κρατήσει τα Προσωπικά σας Δεδομένα όταν αυτό απαιτείται από τη νόμιμη περίοδο διατήρησης.

6.4. Μπορείτε να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων

Εάν τα Προσωπικά σας Δεδομένα είναι ανακριβή και έχετε ζητήσει την τροποποίηση των δεδομένων σας ή εάν πιστεύετε ότι το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας χωρίς νόμιμη βάση, μπορείτε ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των Δεδομένων σας.

6.5. Μπορείτε να ζητήσετε την άμεση διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτο μέρος («φορητότητα των δεδομένων»).

Εάν επιθυμείτε να το πράξετε, μπορείτε να ζητήσετε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο να διαβιβάσει τα Δεδομένα που μας έχετε παράσχει προσωπικά είτε σε εσάς είτε απευθείας σε κάποιον τρίτο.

6.6. Μπορείτε να αρνηθείτε να λάβουν επεξεργασία τα δεδομένα σας με εντελώς  αυτοματοποιημένο τρόπο. Ορισμένες επεξεργασίες δεδομένων και ορισμένες διαδικασίες είναι εντελώς αυτοματοποιημένες, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Το Ελληνο – Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο δεν πραγματοποιεί τέτοια αυτοματοποιημένη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων –π.χ. για την κατάρτιση προφίλ.

6.7. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας

Καθώς τα Προσωπικά σας Δεδομένα τυγχάνουν επεξεργασίας επί τη βάσει της συγκατάθεσής σας, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό  Επιμελητήριο θα διαγράψει τα Δεδομένα σας. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν πρέπει να επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίζεται στη συγκατάθεση που δόθηκε πριν από την ανάκλησή της.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε ένα ή περισσότερα από τα δικαιώματα που περιγράφονται παραπάνω, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο dataprotection@amcham.gr και να εξειδικεύσετε ποια δικαιώματα επιθυμείτε να ασκήσετε.

Για ουσιώδη ζητήματα σχετικά με την παρούσα δήλωση απορρήτου, παρακαλούμε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στην ίδια διεύθυνση dataprotection@amcham.gr

Τέλος, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να υποβάλλετε καταγγελία στην τοπική εποπτική αρχή στο complaints@dpa.gr εάν πιστεύετε ότι το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο δεν σέβεται τα δικαιώματά σας όπως δηλώνεται παραπάνω.

  1. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλίσει τα προσωπικά σας δεδομένα στο βαθμό που είναι εφικτό και για να προστατεύσει το απόρρητό σας με τον βέλτιστο τρόπο.  Το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει θεσπίσει τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων που τυγχάνουν επεξεργασίας μέσω της ιστοσελίδας μας έναντι τυχαίας ή αθέμιτης καταστροφής, τυχαίας απώλειας, τροποποίησης, μη εξουσιοδοτημένης κοινοποίησης ή πρόσβασης. Για την καλύτερη προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων εκτός των ορίων του ελέγχου μας, θα πρέπει και η συσκευή σας να προστατεύεται (όπως για παράδειγμα εγκαθιστώντας ένα επικαιροποιημένο σύστημα προστασίας από ιούς) ενώ ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια της μετάδοσης δεδομένων δικτύου (όπως για παράδειγμα, τείχη προστασίας και φίλτρο κατά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, κτλ.).

Ενώ λαμβάνουμε όλα τα εύλογα μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα προσωπικά δεδομένα που κοινοποιείτε σε εμάς θα είναι 100% ασφαλή, ούτε ότι δεν θα συμβεί καμία παραβίαση των δεδομένων σας.

  1. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η παρούσα δήλωση απορρήτου δεν είναι ένα στατικό έγγραφο και είναι πιθανό να τροποποιηθεί με την πάροδο του χρόνου.  Θα αναρτήσουμε την επικαιροποιημένη Πολιτική στην Ιστοσελίδα. Ενδέχεται επίσης να σας ενημερώσουμε προσωπικά σε περίπτωση σημαντικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος σχετικά με τέτοιες αλλαγές. Σας προτρέπουμε συνεπώς να ελέγχετε τακτικά αυτή τη σελίδα για τυχόν αλλαγές.

 

PRIVACY POLICY

The American-Hellenic Chamber of Commerce (AmCham Greece, “we”, “us” or “our”) is committed to protecting and respecting your privacy and intends to process your personal data in a lawful, fair and transparent manner.

In this privacy statement, we explain which personal data we collect, how the data is used and for what purposes the data is processed.  The term “Personal Data” or “Data” used in this policy means information that identifies you personally either alone or in combination with other information available to AmCham Greece and has the same meaning as set out in the General Data Protection Regulation 2016/679 (the “GDPR”).

This statement also provides details of the rights you have as data subject.

  1. WHO ARE WE

Your data is processed by AmCham Greece, a non for profit organization based in 109-111 Messogion Avenue, 11526 Athens, Greece.

For the purposes of the GDPR we are the data controller.

  1. WHAT PERSONAL DATA AMCHAM GREECE COLLECTS AND PROCESSES

AmCham Greece collects and processes Personal Data when a data subject is one of our members, participates in AmCham Greece activities (i.e. events, delegation meetings etc), visits our website or clicks on the links of AmCham Greece correspondence.

AmCham Greece collects, stores and processes overall the following categories of personal data directly from the data subjects:

-Identification and contact data details (such as name, email address, telephone numbers, job title, company name, office location details, individual pictures, credit card details etc.

-Activities (such as the participation in our events and meetings).

AmCham Greece collects Personal Data in various ways, such as:

  • Though the membership: by becoming our member or by providing us with Personal Data members are consenting to and authorizing the collection and processing of their data;
  • through the members’ profile page;
  • through the registration/participation to our events, surveys and other online forms: contact details (last name, first name, job title, e-mail address, telephone number and function) will be saved with your explicit consent in case you are not a member.
  • through emails: when you send an e-mail to AmCham Greece yourself for information purposes, in order to join an event, or when you complete the information form via the website and submit that form for applying for membership, we save your data in our database pending the conclusion of the membership process.  AmCham Greece has a legitimate basis for so doing on the grounds that it is necessary for the execution of the procedure necessary for the completion of the membership process .
  • through websites;
  • Business cards: If you hand us a business card, you are also registered in our database. The basis for storing this data is that of our legitimate interest.
  • Through direct contact in the context of our mission and activities (ministers, chiefs of cabinets, representatives, EU Community officials, US delegates, university professors, other academic staff, public bodies and institutions, news agencies etc.) AmCham Greece collects this data in the framework of its mission and activities, in particular its advocacy and knowledge-sharing activities aimed at representing/defending/promoting as effectively as possible the interests of its members in certain legal, technical and economic matters, so the use of such data is on the basis of legitimate grounds for doing so.

During our events, pictures may be taken and videos may be recorded. These materials could be used for marketing, communication purposes and may also be uploaded to our website and third-party’s supplier platforms, such as LinkedIn, Google+ etc. Should you wish not to feature in those materials, please contact us at dataprotection@amcham.gr

 

  • Public data and data that we indirectly collect: AmCham Greece sometimes processes public data, for example, data that is subject to a publication requirement, or data that you have made public.
  • Data that you spontaneously transmit to us can also be processed: when you contact us by phone or on-line, the team member taking your call or reading your message, can note your name, first name, email or on-line address and telephone number to inform your AmCham Greece contact person of your calls and to optimize the service we provide and our internal functioning.
  1. FOR WHAT PURPOSE DO WE USE YOUR PERSONAL DATA

We have a number of lawful reasons to process your Personal Data. The legal basis for processing your data is in order to allow us to provide the services we engage to provide you with. This allows us to fulfil our legal obligation to you. The processing of AmCham Greece’s members’ personal data is necessary for legal reasons and for the performance of our contract to which the data subject is party. Additionally, we may process Personal Data of other stakeholders with legitimate interests pursued by AmCham Greece for outreach activities, sharing our positions on different policy matters, advocating for the interest of our members and marketing purposes.

Business purposes

We may process personal data from data subjects for the following business purposes, serving and addressing the needs and demands from our members and external stakeholders:

  • Notify you via our e-newsletters about our (committee specific) activities;
  • Organize and promote our events;
  • Send e-correspondences with (external) stakeholders;
  • Include you in our Members Directory (with access restricted to membership);
  • Gather your input through surveys;
  • Notify you about general announcements;
  • Understand your interest in our website and improve its user friendliness.

In all cases we will process your Personal Data only on the basis of a legitimate and genuine reason of ours and if we are not harming any of your rights and interests.

  1. WHO RECEIVES YOUR PERSONAL DATA

AmCham Greece processes your personal data in accordance with the purposes mentioned in point 3.

AmCham will not sell or provide your information to third parties and will only provide this Personal Data to third parties if this is necessary for the execution of our agreement with you or to comply with a legal obligation. In specific cases, your personal data may also be transmitted to some third parties:

  • When organizing events, AmCham Greece can transmit personal data information (such as your first and last name or the title of your position) to other member companies or chambers of commerce or other public or private authorities co-organizing an event or to external service providers such as event organizers, but purely for organizational reasons and security.
  • In case AmCham Greece has concluded a contract for the provision of certain goods and services (IT, insurance, payroll provider, etc.) your contact details (last name, first name, job title, gender, e-mail address, telephone number, function)
    will be shared if necessary for the execution of the contractual relationship.
  • Accountants for financial reporting matters;
  • Event organizers;
  • Information and Communication Technologies’ providers;
  • Official public bodies within the framework of the legal obligations that we are obliged to respect

We always conclude a data processing agreement with such third parties to ensure the same level of security and confidentiality of your Personal Data.

  1. HOW LONG DO WE STORE YOUR PERSONAL DATA

AmCham Greece retains your Personal Data as long as necessary for the purposes described in point 3 and in accordance with any legal time retention periods in force. These data are deleted as soon as the relationship with AmCham Greece ends, unless you instruct us otherwise for future reference. For administrative reasons, AmCham Greece will archive your first and last name, given that these data cannot be deleted from the minutes of the Board, Committees, subcommittees, task forces, delegation groups, etc.  Members should inform us when an employee leaves their company, so that AmCham Greece does not use the data of the person for the provision of our services.

  1. WHAT RIGHTS CAN YOU EXERCISE TO ENSURE THE PROTECTION OF YOUR PERSONAL DATA

6.1. You can have access to your Personal Data

If you wish to have access to your Personal Data processed by AmCham Greece you can do so by exercising your right of access. AmCham Greece can confirm that it does not keep particular categories of Personal Data (e.g. data relating to race, ethnicity, health, sexual orientation).

6.2. You can request to have your data corrected

You are invited to let us know of if there are changes in your Personal Data (last name, first name, job title, gender, e-mail address, telephone number, function, address), so that we can make the necessary corrections or additions to this data.

6.3. You can request the deletion of your data

If you believe that AmCham Greece is processing certain personal data on an illegal or prohibited basis, without legitimate grounds or purpose to do this, you can ask that your personal data be erased. Please note that AmCham Greece is entitled in such a case to keep your Personal Data when a legal retention period requires it to do so.

6.4. You may request the restriction of the processing of your Personal Data

If your Personal Data are inaccurate and you have requested the data be modified or if you believe that AmCham Greece is processing your Data with no legitimate basis, you may request on the restriction of the processing of your Data.

6.5. You may request that your personal data be directly transferred to a third party (“data portability”).

If you wish to do so, you can ask AmCham Greece to transfer the Data that you have personally provided us with either to yourself or directly to a third party.

6.6. You may sometimes refuse to have your data processed in a completely automated way. Some data processing and some processes are entirely automated, without human intervention. AmCham Greece does not make use of such automated processing of personal data –e.g. for profiling.

6.7. You can withdraw your consent

As your Personal Data are processed on the basis of your consent, you may withdraw this consent at any time. AmCham Greece will then delete your Data. The withdrawal of consent shall not affect the lawfulness of processing based on consent before its withdrawal.

If you wish to exercise one or more of the rights outlined above, please contact AmCham Greece at dataprotection@amcham.gr and specify which right you want to exercise.

For the substantive issues relating to this privacy statement, please email the same address dataprotection@amcham.gr

Finally, please note that you can, at any time, submit a complaint to the local supervisory authority at complaints@dpa.gr if you believe that AmCham Greece does not respect your rights as stated above.

 

  1. WE PROTECT YOUR PERSONAL DATA

AmCham Greece makes every effort to secure your personal data to the extent possible and to protect your privacy in an optimal way.  AmCham Greece has implemented technical and organizational measures to ensure the protection of Personal Data processed through our website against accidental or unlawful destruction, accidental loss, alteration, unauthorized disclosure or access. For the best possible protection of your Personal Data outside the limits of our control, your device should also be protected (such as by installing an updated antivirus system) and your internet service provider should take appropriate measures for the security of network data transmission (such as, firewalls and anti-spam filtering, etc.).

While we take all reasonable steps to protect your personal data, we cannot guarantee that the personal data you disclose to us will be 100% secure, nor that any data breach will not occur.

  1. CHANGES TO THIS PRIVACY STATEMENT

This privacy statement is not a static document and it is likely to be modified over the course of time.  We will post the updated Policy on the Website. We may also personally notify you in case of material changes, including but not limited to, by sending you an email regarding such changes. You are thus encouraged to periodically review this page for any changes.