• Athens Exchange Group Venue
  • 110 Athinon Avenue, Athens

Η Επιτροπή Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργάνωσε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 την 4η κατά σειρά εκδήλωση Youth Talks We Listen.

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ στη συνέχεια συζήτησαν για όλες τις εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Από αριστερά: Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Όμιλος Quest | Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο | Δρ. Βενετία Κουσία, Πρόεδρος Επιτροπής Απασχόλησης, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο | Σωκράτης Λαζαρίδης CEO, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Τελετή Λήξης Συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ο Σίμος Αναστασόπολους, απευθυνόμενος στους νέους δήλωσε “Αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανατροπές που φέρνουν οι εξελίξεις της τεχνολογίας και η επεξεργασία τους στη γνώση και τις ικανότητες που απαιτούνται στον τομέα της απασχόλησης, επιχειρούμε μέσα από τα Youth Talks Εvents να ανταλλάξουμε απόψεις με τη νέα γενιά και να βοηθήσουμε στην προετοιμασία της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη εργασιακή πρόκληση που φέρνει η ψηφιακή εποχή στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών”.

 

Δρ. Βενετία Κουσία, Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Η Δρ. Βενετία Κουσία, δήλωσε ότι “Τα εργαστήρια διαλόγου με τους νέους συνεχίζουν να  εκπλήσσουν ευχάριστα όλους τους συμμετέχοντες. Τα οφέλη είναι πολλά για όλους. Οι νέοι εκφράζονται και μαθαίνουν καινούργια πράγματα. Οι μεγαλύτεροι μοιράζονται την εμπειρία τους και μαθαίνουν να ακούν περισσότερο. Το βέβαιο είναι ότι όλοι εξελισσόμαστε και έτσι έχουμε ακόμη περισσότερη  δύναμη να συνεχίσουμε τις δράσεις μας”.

Σωτήρης Συρμακέζης, Digital Transformation, Digital Banking, Innovation & Technology Expert | Reimagining Financial Services (FinTech, BlockChain, etc.) | Παρουσίαση

Ο Σωτήρης Συρμακέζης επεσήμανε “Στην εκδήλωση Youth Talks, We Listen είχα την τιμή και χαρά να βρεθώ δίπλα σε νέους, ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους νέους ανθρώπους. Συζητήσαμε για τις τεχνολογίες που αλλάζουν τον κόσμο, τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, την επανάσταση που το Fintech φέρνει στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραδοσιακές τράπεζες και τους τρόπους για να ανταπεξέλθουν. Ήταν εντυπωσιακή και πολύ ικανοποιητική η συμμετοχή των ομάδων και η δημιουργικότητα με την οποία ανταποκρίθηκαν στα workshop. Θερμά συγχαρητήρια στο Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη διοργάνωση και το αποτέλεσμα”.

Κωνσταντίνος Τσαλίκης, Head of Human Resources, Citi Greece and EMEA HR Transformation Lead & Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο | Jobs Replacing Jobs (Robotics, AI, ChatBots, DataAnalytics)

Ο Κωνσταντίνος Τσαλίκης δήλωσε ότι “Η τεχνολογική εξέλιξη εκτός από απειλή για συγκεκριμένα επαγγέλματα μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες δουλειές. Ομάδες νέων αφού ανέλυσαν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας, κατέληξαν ότι η επαγγελματική επιτυχία βασίζεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η ευελιξία η προσαρμοστικότητα, η δεκτικότητα σε νέες προκλήσεις, καθώς και η δέσμευση για δια βίου μάθηση και επανεκπαίδευση”.

Γεωργία Μουρλά, Director, Listings Division, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών | Trust in the Financial System

Η Γεωργία Μουρλά υπογράμμισε πως “Η σημασία της εμπιστοσύνης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του χρηματοοικονομικού τομέα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ομάδας εργασίας, επισημάνθηκε η σημασία των κανονιστικών ρυθμίσεων πάνω σε θέματα διαφάνειας, εταιρικής διακυβέρνησης και βιωσιμότητας, καθώς και η αξιοποίηση τεχνολογικών υποδομών για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, η οποία αποτελεί προτεραιότητα του χρηματοοικονομικού τομέα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο”.

Σωκράτης Πλούσας, Founder & CEO, Fund4All | Financing Start-Ups, VCs Availability

Ο Σωκράτης Πλούσας τόνισε πως “Με μεγάλη χαρά έλαβα μέρος στην εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών “Youth talks we listen”. Αφού εξάρω τη σημασία της εξαιρετικής πρωτοβουλίας, θα υπογραμμίσω και το πόσο πολύ εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα των συμμετεχόντων και τη διάθεσή τους. Νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για όλος τους εμπλεκόμενους. Ελπίζω να είμαι εκεί και σε προσεχείς τέτοιες εκδηλώσεις”.