Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, η πρώτη Video Cast συζήτηση HEALTH TALKS by HEALTHWORLD. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριοκαι εγκαινιάζει έναν κύκλο τεσσάρων στοχευμένων και ιδιαίτερης αξίας εκπομπών με θέμα την πολυεπίπεδη αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο με ιδέες, τάσεις και καλές πρακτικές που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την προσπάθεια για βελτίωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.

Τα HEALTH TALKS έχουν ως στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό αλλά και τους stakeholders του κλάδου υγείας για την αξία της καινοτομίας, τις επιστημονικές εξελίξεις που διαμορφώνουν το μέλλον των θεραπειών για την αντιμετώπιση ασθενειών, το ρόλο της καινοτομίας ως πυλώνα και πολλαπλασιαστή οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και το ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης που υποστηρίζει τις νέες καινοτόμες θεραπείες παρέχοντας ποιοτική υγειονομική περίθαλψη προς όφελος των πολιτών.

Στην πρώτη αυτή εκπομπή, την οποία άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συζήτησε με την Πρόεδρο της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών κα. Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, και τον κ. Κυριάκο Σουλιώτη, Καθηγητή Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτωρ, Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Απόστολος Μαγγηριάδης, Δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Ως ομιλητές στα Health Talks θα προσκληθούν οι αρμόδιοι υπουργοί (Υγείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας), οι οποίοι θα συνομιλήσουν με εκπροσώπους της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών  υπό το συντονισμό γνωστού δημοσιογράφου, ώστε αυτές οι 45’ συζητήσεις να λειτουργήσουν ως «γέφυρα» μεταξύ των ετήσιων συνεδρίων Healthworld.

Για περισσότερες πληροφορίες: v.tseritzoglou@amcham.gr | 210 6993559 (ext. 10) and g.mamali@amcham.gr | 210 6993559 (ext. 24)